HK Scan i samarbete om julkassar

Q-handelsbolaget foodora och HK Scan har startat ett samarbete för att kunna erbjuda stockholmarna en matkasse med julprodukter som levereras hem till kunden samma dag.

Julkassen innehåller det viktigaste som ett traditionellt julbord brukar innehålla. Med HK Scans produkter som utgångspunkt och Fredrik Erikssons på Långbro Värdshus gastronomiska touch blir det ett julbord med både klassiska och nutida smaker.

– Jag är imponerad av HK Scans hastighet, vi har gått från idé till handling på bara några dagar. Efter nya hårdare coronarestriktioner väljer många företag och privatpersoner bort julborden, något som slår väldigt hårt mot restaurangerna, det är något som vi vill försöka mildra, säger Hans Skruvfors, vd foodora Sverige.

– Vi vet vilken viktig, central och social roll mat och julbord har. Det har ju bara förstärkts under corona men vi vet också att det blivit svårare både för företag och privatpersoner att träffas och avnjuta det tillsammans. Vi är glada över att kunna erbjuda en bra, god och smidig lösning för stockholmare som dessutom stödjer lokalt näringsliv, säger Maria Dundeberg, försäljningsdirektör Foodservice, HKScan Sverige.

Julkassen innehåller bland annat Läckökorv, julkryddad fläsksida, griljerad rapsjulskinka från Esplunda gård, Långbros köttbullar, prinskorvar och Janssons Frestelse. Julmatkassen finns tillgänglig mellan 7-24 december, i centrala Stockholm och beställs via foodora market. Julmaten levereras direkt hem till dörren även på julafton, innan “Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” klockan 15:00.