HK Scan serverar korv i skidbacken

HK Scan och SkiStar har startat ett samarbete för att skidåkare ska kunna äta korv i skidbacken. En klassisk korvkiosk i vinterskrud. 

I samarbete med lokala krögare i Åre, Sälen och Vemdalen erbjuds skidåkarna en s.k. Korv & Carve-meny med allt från klassiskt enkel korv med bröd att ta med i liften, till street food-inspirerade och mättande korvrätter.

– Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans med SkiStar lyckats få fram en både flexibel och säker lösning för matservering i skidbacken och dessutom på rekordtid. Korv & Carve-lösningen hjälper till att hålla igång skidåkningen med de fördelar för folkhälsan som det innebär att röra på sig utomhus. Dessutom stöttar vi lokala restauranger på skidorterna, , säger Maria Dundeberg, försäljningsdirektör vid Foodservice HKScan.

– För oss är det viktigt att kunna erbjuda en minnesvärd upplevelse i fjällen för våra gäster, både i backen, i boendet och inte minst kring maten. I samarbete med Scan och de lokala krögarna på våra destinationer kan vi nu erbjuda ett bra tillägg till matupplevelsen samtidigt som det blir tryggt, snabbt och säkert för skidgästen att också äta gott utomhus i backen. Det ligger helt i linje med hur vi coronasäkrar vår verksamhet denna säsong men är även något som vår gäster önskar i framtiden, säger Mathias Lindström, kommersiell direktör på SkiStar AB. Rätterna kan förbeställas i liften eller på väg upp till korvkiosken. När det är klart plingar det till i telefonen, gästerna kan sedan att välja att äta på plats utomhus eller i något av de tält som är placerade i anslutning till serveringen. I år kommer Korv & Carve att finnas på skidorterna Åre, Sälen och Vemdalen.