KLS tar över Ingemar Johanssons i Göteborg

Ingemar Johansson i Sverige AB tas nu över av KLS Ugglarps

KLS Ugglarps förvärvar det Göteborgsbaserade charkföretaget Ingemar Johansson i Sverige AB. 

Ingemar Johansson i Sverige AB grundades på 1950-talet och producerar charkuterier med starkt fokus på korv och svensk råvara. I och med uppköpet stärker KLS Ugglarps sin position inom förädling. 

– Att växa inom det förädlade sortimentet är en hörnsten i vår långsiktiga strategi och vi ser fram emot att få integrera Ingemar Johanssons kvalitetsprodukter i vårt breda charksortiment, säger Jonas Tunestål, vd för KLS Ugglarps.

– Vår verksamhet går nu in i en mycket spännande fas. Det var helt avgörande för oss att överlämna Ingemar Johanssons till ett bolag som arbetar just långsiktigt, säger Stig Hansson, styrelseledamot i Ingemar Johansson i Sverige AB. 

Danish Crown uppger att affären ligger i linje med bolagets s.k. 4WD-strategi där fokus ligger på att stötta upp den starka positionen inom slakt av gris och nöt med nya verksamheter inom bearbetning och förädling. 

– KLS Ugglarps utvecklas på ett mycket klokt sätt och framstår idag som marknadsledande på den svenska marknaden. Vi har de senaste åren förvärvat flera förädlingsföretag i Sverige och med lyckat resultat integrerat dem i bolaget. Vår svenska organisation har både förmåga och resurser till att fortsätta på det spåret, det är i det perspektivet man ska se förvärvet av Ingemar Johansson AB, säger Jais Valeur, vd för Danish Crown. 

Ingemar Johansson har 47 anställda och producerar främst klassiska charkuterier så som falukorv och sylta och omsatte 2019 cirka 230 miljoner kronor. KLS Ugglarps i sin tur har fyra slakterier och två charkfabriker i södra Sverige. Företaget omsatte drygt sex miljarder 2019 och har 1 500 anställda.