Samarbete för lokalt köttkoncept

Svenskt Butikskött har tillsammans med Upplandsbondens tagit fram en ny nötfärs med en tydlig regional förankring, 

– Vi är glada att tillsammans med Upplandsbondens lansera ett koncept som förenar det bästa av två världar; ett regionalt och ekologiskt koncept. Vi har sedan tidigare vårt regionala konceptvarumärke Smak av Gotland och vårt ekologiska KRAV-märkta kött. Att nu få möjligheten att erbjuda konsumenter ett varumärke med båda delar känns riktigt bra och ligger helt rätt i tiden, säger Robert Tundal, produktchef på Svenskt Butikskött.

Upplandsbondens består av ett flertal ekologiska gårdar runt om i Uppland där hela kedjan är kontrollerad och certifierad enligt KRAV. Från gårdarnas växtodling och djurhållning, till livsmedelsförädlingen och butik.

  • För oss är det här en dröm som går i uppfyllelse, just att få skapa ett regionalt koncept. Det år något våra medlemmar önskat länge. Vi inom Upplandsbondens vill att lokalt kvalitetskött ska vara lättillgдngligt för alla. Alla har inte möjlighet att ta sig till en gårdsbutik eller köpa en hel köttlåda av lokalt ekologiskt kött, nu får konsumenterna möjlighet att handla riktigt bra kött i butik, säger Maria Еkerstedt på Upplandsbondens.