HKScan säljer rätter åt Tareq Taylor

Tareq Taylor

HKScan har startat ett säljsamarbete med Tareq Taylor med målet att öka utbudet av vällagade och färdiglagade rätter.

Företaget Maten é klar startades av Tareq Taylor hösten 2018. Målet var att erbjuda färdigrätter av hög kvalitet, lagade från grunden och med färska råvaror av svenskt ursprung. Rätterna tillagas av kockar i ett eget kök i Lund och i dagsläget finns elva olika rätter i sortimentet. Som ett led i strategin att växa som livsmedelsföretag inleder nu HKScan och Maten é klar ett samarbete genom ett försäljningsuppdrag av Tareq Taylors färdiglagade rätter mot svensk detaljhandel. Samarbetet inleds den 10 januari 2022 och ger Maten é klar tillgång till HKScans landstäckande säljkår.

– Vi är mycket glada för förtroendet från Tareq Taylor och Maten é klar och jag skulle vilja gå så långt som att säga att samarbetet är en perfect match. Vi delar samma värderingar baserade på kvalitet, god smak och hållbart producerade råvaror från svenska gårdar – det vi på HK Scan brukar kalla för Smaken av Sverige. Jag ser goda möjligheter till ett utökat samarbete framöver, säger Torbjörn Lithell, försäljningsdirektör Retail HK Scan Sweden. 

Maten é klars nytillträdde vd, Martin Skoglösa, ser även han fördelar med samarbetet.

– HKScans landstäckande och professionella säljkår gör att vi får en bred och gedigen täckning över hela landet. Vår gemensamma värdegrund i kombination med HKScans erfarenhet och värdefulla nätverk är en utmärkt förutsättning för att vi ska lyckas.