Prisregn över gotländska köttproducenter

Tre av Smak av Gotlands producenter har på kort tid blivit prisade för sina arbeten med kött.

Nors & Bäcks gårdar tog hem priset både som Årets Bonde 2021 samt Årets Bonde i kategorin kött. Priset delades ut i samarbete med bland andra Bergendals, Från Sverige och Martin & Servera. Nors & Bäcks gårdar erhöll priset bland annat för sitt hållbarhetsarbete, omsorg och respekt för djur och natur. ”Årets Bonde 2021 har många strängar på sin lyra; men det vinnande ackordet består av tre toner; respekt för djuren, omsorg för naturen och kunskap om hur den egna verksamheten kan bidra med biologisk mångfald och långsiktig hållbarhet.”, löd motiveringen. 

Ejmunds gård tog hem titeln Årets nötköttsproducent, bland annat för sitt arbete med djurhälsa och effektivitet. Ett pris som delades ut av LRF och Sveriges Nötköttsproducenter.

Olof Ahlby och Annsofie Jarlö prisades som Årets landsbygdsföretagare på Gotland, en utmärkelse som delas ut av Landshypotek Gotland. Priset fick de för sitt engagemang för att utveckla gotländskt lantbruk.

  • Priserna är ett kvitto på producenternas engagerade arbete med utveckling av gotländskt lantbruk, hållbarhet och djurvälfärd. Dessa frågor har sedan länge varit viktiga för hela vår verksamhet och är av största vikt för en framtida gotländsk livsmedelsproduktion. Vi är stolta och glada över att våra producenter får ta emot dessa viktiga och hedrande priser, säger Ola Thomsson, inköpschef pä Gotlands Slagteri.