Korvservering i skidbackarna

Scan och SkiStar fortsätter sitt samarbete från förra säsongen med att erbjuda korv i skidbackarna. Med hjälp av lokala krögare i Åre och Sälen erbjuder man skidåkarna en Korv & Carve-meny. 

Konceptet Korv&Carve gör det möjligt för skidåkarna att på ett enkelt och säkert sätt kunna äta i skidbacken utan kö och trängsel. I den uppgraderade versionen av den klassiska korvkiosken serveras en korvmeny med allt från klassiskt enkel korv med bröd att ta med i liften, till street food-inspirerade och mättande korvrätter som ”Chorizo Speedy Gonzales”, ”Bratwurst Offpist” och ”Asian Downhill Griller”. 

– Förra året blev det räddningen för både oss och skidturisterna när restriktionerna gjorde det svårt att driva vanlig restaurangverksamhet. Nu kör vi en säsong till tillsammans med Scan och det ska bli otroligt kul att möta alla hungriga skidåkare i backen igen, säger Carin Broman på Carins Krog i Åre som driver korvrestaurangerna i Björnen, Sadeln och Duved.

Maten beställer man med en QR-kod och sin mobil. När det är klart plingar det till i telefonen och då kan hämta det man beställt. 

– Korv & Carve är ett bra sätt för oss att kunna erbjuda våra Sälenbesökare riktigt gott käk både snabbt, smidigt och säkert. Pandemin fortsätter och vi behöver kunna erbjuda ett komplement till våra övriga restauranger, säger Daniel Andersson på Skistar Experium i Sälen.

//

Här finns Scans Korv & Carve i vinter:

Åre: Björnen, Sadeln, Duved (Carins Krog) och Rödkullen (Bravur Group)

Sälen: Lindvallen Ullaplan, Söderåsen och Sälfjällstorget (Skistar Experium) och Tandådalens Värdshus.