Åter dags för IFFA-mässan!

Den 14 – 19 maj är det åter dags för världens största mässa för köttindustrin, IFFA i Frankfurt. 900 utställare från 40 länder beräknas delta.

Över 60 procent av utställarna kommer från andra länder än Tyskland där några av de största är Italien, Spanien, Nederländerna och USA. I år genomförs mässan för 73:e gången och arrangörerna räknar med att den, trots pandemin, kommer att bli lika omfattande som tidigare. Eftersom IFFA går vart tredje år har den heller inte behövt flyttas sedan senaste gången 2019. En skillnad är dock att Ryssland och Belarus helt stängts ute på grund av kriget i Ukraina, vid den senaste IFFA kom cirka 4 procent av besökarna från Ryssland. 

Utställarna kommer i år att presentera nyheter och lösningar inom bland annat processteknik, digitalisering, ingredienser, förpackningar, försäljning och hållbarhet. Ett större fokus än tidigare kommer att ligga på alternativa proteiner och vegetariska ersättningar för kött, cirka 200 utställare kommer att visa upp innovationer och nya produkter på det temat. 

– Det är helt klart en förvandling på gång. Alltfler företag går över till att syssla med växtbaserade proteiner, många är aktörer som även har animaliska produkter i sina sortiment. Men vi kunde ersätta 20 procent av dessa med alternativ så vore det ett stort steg mot en ökad hållbarhet, säger Godo Röben, ordförande för BALPro, en tysk organisaton för alternativa proteinkällor.

Under IFFA genomförs även ett program med föreläsningar och möjligheter att både lyssna på och delta i diskussioner och debatter som ska ge kunskaper och inspiration. Varje dag under veckan kommer att ha ett eget tema. 

För första gången kommer mässan också att ha en digital del, IFFA Digital Extension, vilket arrangörerna hoppas ska öppna nya möjligheter både för besökare och utställare. Där kommer det genom ett särskilt system för ”matchmaking” med chat- och videosamtal också finnas möjligheter att knyta affärskontakter och arrangera personliga möten på distans.  

//

Fakta IFFA 2022

Äger rum 14 – 19 maj. 

Antal utställare: 900 från 40 länder. 

Mässytor: 116 600 kvadratmeter.