Hoppa till innehåll
Kött & Chark

Kött & Chark

Kött och charkbranschens egna tidning

  • Hem
  • Läs tidningen
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Annonsera
  • Branschregistret
  • Prenumerera
  • kontoinställningar

Nr 10 2014

Klicka för att läsa nr 10 2014 av Kött & CharkKött & Chark omslag 10 2014 hög

Författare kottPostat 7 februari, 2015Kategorier Okategoriserade

Inläggsnavigering

Föregående Föregående inlägg: Nr 9 2014
Nästa Nästa inlägg: Nr 11 2014

Inloggningsstatus

Du är inte inloggad.

Glömt?  Registrera

RSS Senaste nytt inom kött och charkbranschen

  • China's beef imports seen to rise as demand outpaced by production 12 april, 2018
    China's expected 1% increase in beef production this year to 7.35 million tonnes won't be enough to meet the expected 3% increase in...China's expected 1% increase in beef production this year to 7.35 million tonnes won't be enough to meet the expected 3% increase in
  • Nu ska svenska livsmedelssektorn stärkas 11 april, 2018
    Internationellt sett ligger Sverige en bit efter när det gäller forskning och innovation på livsmedelsområdet. Ambitionen är att på sikt ta...information om arenans arbete vid en lansering den 24 maj, då landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) ska delta. Seminariet bjöd på mer av
    Johan Sedenius
  • Här finns största exportpotentialen 9 april, 2018
    Kanada, Storbritannien, Tyskland, Japan samt Hongkong. Det är de länder och regioner som har bredast potential för svensk livsmedelsexport,...analyserat potentialen både vad gäller länder och olika livsmedel. Störst möjligheter inom eko Sammantaget har 14 marknader med högst
    Johan Sedenius
  • Därför känner vi oss lyckligare när vi grillar 31 mars, 2018
    Många längtar tills det blir tillräckligt varmt för att kunna ta fram grillen och njuta av maten. Men varför känner vi oss lyckligare när...med att grilla, berättar Liselott Liljevik, omvärldsanalytiker hos ICA, i pressmeddelandet. Färre grillar kött. Vad grillar vi mest kan man
    Hannah Rohrmüller
  • Mer marmorerat – då är adelsvärdering viktig 29 mars, 2018
    Efterfrågan finns. Krogbranschen och även handeln märker ett intresse för välmarmorerat nötkött. Men ska tillgången på kött med insprängt...standard på de stora slakterierna av nöt – KLS Ugglarps, Scan och Skövde slakteri. ”Efterfrågan på fint kött” Flera av dem hade redan
    Anders Ingvarsson
  • DEBATT: "Slakthusområdet ger hopp för framtiden" 28 mars, 2018
    Det händer mycket i Slakthusområdet. Bra tycker kommunalrådet Ulf Kamne (MP), som konstaterar att ännu mer behöver göras för att vi ska...Slakthusområdet i Gamlestaden bubblar av aktiviteter i charkuterier, bryggeri, vineri och fisk- och grönsaksodling i området. Det är roligt
  • DN Debatt. ”Myt att färdigmat är onyttig och dålig för vårt klimat” 23 mars, 2018
    DN DEBATT 24/3. Om vi vill mätta fler munnar samtidigt som vi räddar klimatet, då har vi inte råd att välja bort den storskaliga och...kan använda hemma i köket. Quorn har betydligt lägre klimatpåverkan än kött. Den tillverkas genom industriell uppodling av svampprotein, som
  • Nya projektpengar till köttuppfödare 21 mars, 2018
    För tredje året i rad kan producenter inom köttbranschen nu söka projektanslag. Målet är att stärka den svenska uppfödningen.eller andra sätt att utveckla svensk köttproduktions fördelar vad gäller miljö och klimatpåverkan. Det är uppfödare av gris, nöt och lamm
  • Säkrare i slakteri och chark med hjälp av bilderbok 21 mars, 2018
    Vassa föremål, maskiner och kalla miljöer gör livsmedelsindustrin till en utsatt bransch. Nu ger Prevent tillsammans med arbetsgivare och...”Jobba säkert inom slakteri- och charkbranschen” finns i tryckt format, pdf och e-pub. Läs mer på www.prevent.se/slakteri Kontakt: Johan
  • Jokkmokks korv satsar italienskt 20 mars, 2018
    Jokkmokk De har nyligen byggt ut, omsätter 60 miljoner kronor och nu kommer nästa del i satsningen – italienska influenser. Jokkmokks Korv...Jokkmokks korv blev bästa falukorv vid chark-SM 2016. – Receptet på vår korv är lika hemligt som Coca-Colas. Min pappa Magnus och farfar
    Jimmy Landström
  • Hem
  • Läs tidningen
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Annonsera
  • Branschregistret
  • Prenumerera
  • kontoinställningar
Kött & Chark Drivs med WordPress