Köttklassiker får vegosyskon

Vegoköttbullar är en av HKScans nya produkter

HKScan lanserar för första gången ett vegetariskt sortiment under sitt varumärke Scan.

Tillsammas med Mamma Scans köttbullar och falukorv kommer Scan nu att erbjuda vegetariska bullar, färs och korvar tillverkade på samma sätt som de animaliska produkterna, av svenska råvaror och från svenska gårdar.

  • Genom att lansera vegetariska versioner av våra klassiker vill vi ge fler möjligheten att äta god och mer varierad mat. Att möta konsumenternas efterfrågan är ett naturligt led i vår strategi för att bredda vår verksamhet och skapa nya utvecklingsmöjligheter, säger Lars Appelqvist, vd för HKScan Sverige. 

Steget att inkludera vegetariska produkter sortiment är enligt Matilda Halléhn, kategorichef för Scans vegosortiment, inte så stort som många kanske tror.

– Det har absolut varit en utmaning att hitta rätt smak och konsistens på produkterna, men vi har testat oss fram och nu har vi ett vegosortiment som vi verkligen kan stå för, säger hon. 

HKScan ser ett breddat produktutbud som en möjlighethet till diversifiering och ett mer mångsidigt erbjudande. 

– I en alltmer oförutsägbar omvärld vill vi fortsätta att utveckla hela den svenska värdekedjan. Det gör vi genom att ta fram produkter från fler proteinkällor och genom att fortsätta stärka och utveckla infrastrukturen för svensk livsmedelsproduktion, säger Lars Appelqvist.