Korvhantverk läggs ner

Företaget Korvhantverk har beslutat lägga ner sin verksamhet. Höga byggpriser och ett osäkert världsläget har gjort det omöjligt att fortsätta. 

Korvhantverk har sedan i vintras varit på väg flytta sin verksamhet från Slakthusområdet i Stockholm till Kåröd vid Stillingsön på Orusts insida på västkusten. Men planerna har nu lagts på is och ägarna och grundarna Jon & Catarina Randow har istället beslutat att avveckla företaget. 

– Vi har, med sorg i hjärtat, beslutat att ge upp vårt försök att utveckla Korvhantverks verksamhet genom att bygga charkuteri med gårdsbutik & servering på Kåröd, Stillingsön, Orust. Vi har verkligen kämpat, hårdare än någonsin tidigare i våra liv, men de skenande byggpriserna (som gjort att vissa offerter ökat med 120 procent) och det osäkra världsläget (inkl. högre priser på el, råvaror och diesel) gör att det inte längre är försvarbart att ta den risk ett bygge innebär, skriver paret i ett pressmeddelande.  

Korvhantverks varmrökt korvar kommer finnas kvar genom att den produktionen redan är utlokaliserad. Däremot kommer det inte att produceras fler lufttorkade produkter från företaget.  

– Vi kommer nu att sälja all charkuteriutrustning vi samlat på oss under åren, så den som har behov av chark- och restauranginventarier, kan höra av sig till oss. Vi håller också på att fundera över vad vi gör med varumärket Korvhantverk, då vi tycker att så fantastiska produkter hör hemma på ett riktigt charkuteri, som kan förvalta Jons recept, metoder och smaker på ett bra sätt, säger paret Randow som uppger att de nu kommer att börja leta ”vanliga” jobb i Stockholm.