Umeåföretag byter namn och vd

Christian Fabjan, ny vd för c/o Mathantverkarna

Det Umeåbaserade bolaget Förenade Matfabrikanterna planerar för expansion och växlar samtidigt över till det nya varumärket c/o Mathantverkarna. Ny vd blir Christian Fabjan.

c/o Mathantverkarna grundades av Robin Karlsson och Fredrik Jonsson i Umeå. De företag som idag ingår i koncernen är Vindelns rökeri, Norums Fiskrökeri, Familjen Hansen Charkuterier och Bryggverket och fler förvärv står på agendan.

Nu är planen att skala upp c/o Mathantverkarna rejält och ett första steg är rekryteringen av Christian Fabjan som vd.

– Vi har under en tid planerat för en etablering i Stockholm där stora delar av marknaden är koncentrerad. Därför kommer Christian att utgå därifrån för att vara placerad nära marknaden, säger Fredrik Jonsson.

Christian Fabjan har en bakgrund som kock och drygt 20 år inom foodservice, varav 15 år i olika chefsbefattningar inom försäljning.

– Jag har haft koll på Robin och Fredrik i många år och vi har genom mitt tidigare jobb gjort en del affärer tillsammans. Den satsning c/o Mathantverkarna nu står inför känns väldigt spännande och när jag fick erbjudandet kunde jag helt enkelt inte tacka nej. Många livsmedelsproducenter i Sverige har potential att växa, nu kan jag vara med och bidra till den utvecklingen, säger Christian Fabjan.

Målsättningen för c/o Mathantverkarna är att genomföra förvärv av fler bolag under året, och ett antal förvärvsdiskussioner pågår redan.