c/o Mathantverkarna förvärvar Nacka Köttprodukter

Fr.v: Robin Karlsson, Christian Fabjan och Fredrik Jonsson på c/o Mathantverkarna, tillsammans med Stefan Grahn från Nacka Köttprodukter

Umeåbaserade c/o Mathantverkarna förvärvar Nacka Köttprodukter AB i Stockholm.

– Det här känns riktigt bra och passar väl in i vår förvärvsstrategi, säger Christian Fabjan, vd c/o Mathantverkarna. 

c/o Mathantverkarnas planer på att skala upp sin verksamhet söderut inleddes i början på året då Christian Fabjan anställdes som vd. Då pratades om en nationell expansion och nu sker första förvärvet i och med köpet av Nacka Köttprodukter. Den välrenommerade hamburgerproducenten har varit verksam sedan 1980-talet och har sin fabrik i Älvsjö. Där görs hamburgare enligt 400 olika recept och i 50 olika storlekar, som sedan säljs till restauranger och grossister i hela Sverige.

– Det här är verkligen ett guldkorn och ett välkänt namn inom foodservice. Tidigare har vårt fokus legat mycket på dagligvaruhandeln så det här känns extra bra och fungerar bra ihop med våra andra bolag, säger Christian Fabjan. 

 För Stefan Grahn, vd för Nacka köttprodukter, är det med trygg hand han lämnar över företaget. 

– Det här har varit mitt hjärtebarn sedan 1996 så det är klart att det är lite sorgligt. Samtidigt känns det otroligt spännande och riktigt, riktigt bra. Det är helt rätt konstellation som tar över och hade det inte känts rätt hade jag inte gått vidare med försäljningen av bolaget, säger han. 

 I år firade Nacka köttprodukter 40 år och enligt Stefan Grahn har styrkan hela tiden varit det nära samarbetet med kunderna. 

– Vi har hela tiden jobbat tätt ihop med våra kunder och leverantörer, och producerat hamburgare efter kundens önskemål. Jag är stolt över vad vi åstadkommit. 

 c/o Mathantverkarna planerar att ta företaget vidare tillsammans med ytterligare förvärv under kommande år. I koncernen ingår idag även Vindelns rökeri, Norums Fiskrökeri, Familjen Hansen Charkuterier och Bryggverket.