Åter dags för Chark-SM!

Den här veckan är det åter dags för charkuteribranschens största event, Chark-SM. Samtidigt är det premiär för Styckar-SM, en ny tävling där landets bästa styckare av kött ska utses.

Eventet som normalt äger rum vartannat år, har på grund av pandemin skjutits fram två gånger Över 70 företag har skickat in sina produkter för bedömning till årets Chark-SM vilket är fler än någonsin tidigare. Det tävlas i 18 olika produktklasser där fokus ligger helt och hållet på kvalitet. 

Under Chark-SMs konferensdag på torsdag står aktuella och intressanta ämnen på programmet. Vilka är utmaningarna för branschen på kort och lång sikt? Hur ska företagen agera för att utvecklas och få fram ännu fler innovationer och nya idéer? En lång rad experter och branschkunniga personer delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. 

Under dagen pågår även en utställning där leverantörer till branschen av maskiner, utrustning, kryddor och en mängd olika lösningar visar upp det senaste de har att erbjuda. Även handeln kommer att finnas med på ett mera engagerat sätt än tidigare, både genom deltagande i själva tävlingen och representation på plats. 

Ett helt nytt och mycket speciellt inslag vid årets Chark-SM är tävlingen Styckar-SM som kommer att genomföras live från scenen. Professionella styckare från sex av landets företag gör upp om titeln Sveriges bästa styckare.