Världens första köttbullepålägg

Scan lanserar ett nytt smörgåspålägg i form av Mamma Scans köttbullar i skivor. 

Mamma Scans köttbullar tog Sverige med storm på 70-talet och de runda bullarna blev snabbt en vardagsfavorit i de svenska hemmen. Sedan dess är det nog få som haft en uppväxt utan dessa köttbullar på tallriken då och då, inte minst under skolutflykter då köttbullemackan ofta mättat barnens magar. Mamma Scans köttbullar har nu fått en avancerad teknologisk uppgradering för att hålla sig på plats på mackan. Men det är inte bara en platt köttbulle, utan en stor, skivad köttbulle som kan stå emot alla typer av mackutmaningar, från mjukt bröd till knaprigt surdegsbröd och som stannar på mackan oavsett hur många du staplar på varandra. Pålägget är färdigt att äta och går att lägga på mackan, rulla in i en wrap, eller äta precis som det är.

–  Vi svenskar älskar vår köttbullemacka. Vi vill utveckla den klassiska köttbullen och skapa fler, enklare sätt att äta den på, utan att tumma på smak eller originalrecept. Med skivade köttbullar vill vi göra det enklare och smidigare för svenska folket – särskilt barnen – att göra köttbullemackor lite oftare, säger Eva Tiedman, kategorichef på HKScan.