Stensåkra bakom Matchkorven

ICA har tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och förbundskapten Janne Andersson tagit fram en ny produktserie kallad Matchkorv. Korven är tillverkad av Stensåkra Chark i Vetlanda. 

Hallå Där…

….Birgitta Starck är före detta ägare av Stensåkra och jobbar idag som KAM där, hur kommer det sig att ni fick uppdraget att göra Matchkorven?

– Från början var det ICA som hörde av sig för ungefär ett år sedan och presenterade idén. Sedan kom ICA, Fotbollförbundet och Janne Andersson hit till Vetlanda under en hel dag för att titta på vår anläggning och prova korvar.  Vi hade tagit fram fyra olika varianter och Janne hittade sin favorit i form av en grillkorv med 94 procent kött och svensk mästarost.

Vad tyckte förbundskaptenen om att komma till Vetlanda?

– Han är en ju en riktigt korvnörd så han tyckte det var både spännande och roligt. När dom skulle åka hem så var han defintivt den som hade minst bråttom härifrån. 

Var kommer Matchkorven att säljas?

– Först och främst så kommer den att finnas i ICAs butiker och redan första veckan rullades den ut till 700 butiker i landet. Men vi planerar att så småningom även göra den i storpack så att den kan finnas ute på olika event och förhoppningsvis också på fotbollsmatcher. När Allsvenskan drar igång kommer ICA också att göra olika utskick om korven och marknadsföra den på olika sätt. 

Vad betyder Matchkorven för Stensåkra Chark?

– Vi är väldigt stolta över att ha fått till detta, inte minst i dessa tider när det är så mycket som är tufft. Sedan har ju alltihopa ett gott syfte genom att vi samtidigt genom Matchkorven får möjlighet att stötta de lokala fotbollsklubbarna i Sverige. Även produktionsmässigt betyder det en hel del, vi har byggt ut vår anläggning vilket jag tror var en anledning till att ICA valde just oss, dom vet att vi har kapaciteten.

Betyder det något för Matchkorven att Zlatan tagits ut i landslaget igen?

– Ja, vi hoppas ju verkligen att Janne bjuder Zlatan på den…