Kött & Chark SM flyttar till Malmö 

För att bredda evenemanget och nå ut till hela Sverige kommer livsmedelsbranschens största event, Kött & Chark SM, att börja turnera i landet. Efter Göteborg 2022 kommer evenemanget nästa år att äga rum i Malmö.

– Kött & Chark SM är en mycket viktig mötesplats för branschen för att lyfta fram hantverket, kvalitet och innovation. Det är också positivt att evenemanget nu kommer att börja turnera runt i landet för att nå ut till fler, säger Magnus Nilsson, ordförande Kött och Charkföretagen.

På anrika Slagthuset mitt i Malmö samlas branschen för ett två dagars evenemang med ett digert program:

  • Styckar-SM, som var en uppskattad nyhet 2022, återkommer. Målsättningen är att även styckning av nöt kommer att ingå i tävlingen 2024.
  • Branschens leverantörer visar upp sig och tar med sig nya idéer och de senaste innovationerna i en mässa med cirka 50 utställare.
  • Under båda dagarna kommer besökarna att få träffa nyckelpersoner för branschen under aktuella föreläsningar och seminarier.
  • Traditionsenligt avslutas Kött & Chark SM med en galamiddag där Sveriges främsta kött- och charkprodukter offentliggörs och de svenska mästarna koras.

Evenemanget stöttas denna gång av Malmö stad och Region Skåne vilket kommer att ge extra kraft och energi åt Kött och Chark SM 2024.

– Vi är mycket glada att arrangera Kött & Chark SM 2024 i Malmö med stöttning från både Malmö stad och Region Skåne. Det kommer att stärka evenemanget och även branschen i regionen, säger Magnus Därth, vd Kött och Charkföretagen.

Patrik Swenzén, projektledare för Kött & Chark SM, konstaterar:

– Kött & Chark SM innebär en utmärkt möjlighet för branschens alla företag att få träffa alla leverantörer av insatsvaror och få information om alla produktnyheter.

Kött & Chark SM arrangeras av Kött & Charkföretagen (KCF) och tidskriften Kött & Chark. För mer information, kontakta: 

Patrik Swenzén, projektledare Kött & Chark SM, tel. 070-654 33 32, patrik@annonshuset.se

Magnus Därth, vd Kött & Charkföretagen, tel. 076-842 65 33, magnus.darth@kcf.se