Storslam för Irland vid kött-VM

När finalen i den årliga tävlingen World Steak Challenge avgjordes i London 13 november, kammade Irland hem hela 67 medaljer. 

World Steak Challenge har sedan 2015 testat nötkött från hela världen och belönar det bästa köttet med medaljer i valörerna guld, silver och brons. Irland tog i år hem 67 medaljer, vilket var mer än något annat land. I tävlingen bedömdes nötkött av fyra olika slag: filé, entrecôte, ryggbiff och wagyukött, utifrån kriterier i både rått och tillagat tillstånd, dessutom värderades köttets smak, textur, mörhet och marmorering. 

Juryn bestod av totalt 17 grupper med fyra jurymedlemmar i vardera och med branschexperter som kockar, slaktare och erkända matkritiker. World Steak Championships organiseras av William Reed Business Media, som även ligger bakom den internationellt erkända listan ”World’s 50 Best Restaurants”. Bland övriga medaljörer fanns även svenska MFC Carni som vann silver och brons i Wagyu-klassen.