Rökiga grillnyheter från ICA

Inför årets grillsäsong lanserar ICA fem olika nyheter där fokus ligger på svenskt kött och rökiga smaker.

Första fredagen i maj brukar räknas som den officiella grillpremiären. Till årets säsong presenterar ICA fem grillnyheter, inom kycklingsortimentet handlar det om en snabbfilé (utbankad kycklingbröstfilé) och ett grillspett. Båda är kryddade med en canjunkrydda, vanlig i södra USA, och som kombinerar spiskummin, vitlök, svartpeppar, paprika, oregano och chilipeppar.

− Med våra nyheter vill vi inspirera och underlätta att grilla alla dagar i veckan. I år har vi valt att satsa på svenska styckdetaljer med smakrika kryddblandningar som passar såväl en pressad vardagskväll som en helgdag då man har lite mer tid framför grillen, säger Mats Heljestrand, kategorichef kött på ICA Sverige.

Årets fläskytterfilé har en rökig smak med tydlig chilihetta och årets karré är även den rökig i kombination med en balanserad sötma och viss pepprighet.

Samtidigt lanserar ICA också en hushållsburgare tillverkad av nöt- och ärtfärs Färsen har tagits fram för att förenkla att äta mer växtbaserat i vardagen, utan att tumma på vare sig smak eller användningsområde och till ett lägre pris. Burgaren är gjord på hushållsfärs med fördelningen 60 procent nötfärs från svenska gårdar, 30 procent ärtfärs och resterande delar vatten, lök, potatis och kryddor. Jämfört med traditionell nötfärs ger ICA Hushållsfärs cirka 28 procent lägre klimatavtryck.