Kött & Chark – nytt nummer ute nu!

Det senaste numret av tidskriften Kött & Chark har ett starkt fokus på grillsäsongen som den gångna helgen startade på riktigt allvar. Vi har bland annat varit i Brasilien och gjort ett nedslag hos en verklig expert som har koll på det mesta kring grillen. I augusti arrangeras årets SM i Grill & BBQ i Växjö. Ett av de deltagande lagen kommer att vara Magic Creek BBQ, medlemmarna Andreas Söderholm berättar hur han förbereder sig för tävlingen. 

Självförsörjningsgraden på kött i Sverige ligger idag totalt på cirka 55 procent. En följd av detta är att det också importeras mycket kött, Kött & Chark har träffat företrädare för Nordens största importföretag, Norvida AB, för att höra hur man där arbetar och tänker kring det kött man tar in till Sverige. Ett av nyckelorden är hållbarhet. 

Missa inte heller att läsa om årets prövningsauktion av köttrastjurar där högst värderade djuret gick under klubban för 121 000 kronor.

Detta och mycket mer kan du läsa om i maj månads utgåva av Kött & Chark. 

//

Mer om Kött & Chark:

Tidigare nummer går att läsa digitalt på www.kottchark.se.

Klicka här om du vill börja prenumerera på Kött & Chark!