Konstnär gör Gudruns korv till konst

På Gudruns Kött & Chark får man nästa helg 8–9 mars ett storslaget besök när den franske ballongkonstnären Pascal Boutroux kommer dit för att göra konst av företagets wienerkorv. Boutrox har fått stor uppmärksamhet världen över för sina fantasifulla ballongfigurer. Hans senaste utställning, i Rio de Janeiro, hyllades för dess egensinnighet och köerna var långa utanför museet ända till sista dagen.
Inför höstens öppning av konstbiennalen i Wien har Boutroux bestämt sig för att arbeta med korv material. Naturligtvis gäller bara högsta kvalitet och därför var det till Gudruns han vände sig för att med fria händer att få skulptera företagets högklassiga wienerkorv.
– Ett oerhört spännande möte tycker vi, säger Andreas Ögren, marknadschef på Gudruns som också passar på att utlysa en tävling för sina kunder. Vilken figur skulle du vilja att Pascal skapar med korven från Gudruns. Sätt igång fantasin och skicka in ditt förslag på företagets Facebook-sida. Tillsammans med Pascal Boutroux väljs sedan tre av de fyndigaste och mest utmanande förslaget ut och vinnarna får sin figur skulpturerad och signerad av konstnären själv.
Att det är en konst att göra korv har man vetat länge på Gudruns, men att deras korv skulle bli internationellt erkända konstverk var mer än man kunnat ana.