Taiwan öppnar för svenska nötköttsexportörer

Sverige och Nederländerna blir de två första EU-länderna som får exportera nötkött till Taiwan, därmed öppnas en ny marknad för svenska nötköttsexportörer. De taiwanesiska myndigheterna meddelade redan i juni att man tänkte börja tillåta import av nötkött från Sverige och Nederländerna. Därefter har intressenter och allmänhet i Taiwan haft möjlighet att lämna in synpunkter på förslaget och nu myndigheterna däfr beslutat att svenskt nötkött får importeras till Taiwan.
– Det är naturligtvis en stor framgång att svenska företag nu får tillgång till denna marknad, säger Leo Jager, chef för Team handel och myndighetssamverkan på Livsmedelsverket.
Redan i samband med att de taiwanesiska meddelade sin avsikt att öppna marknaden fick Sverige förfrågningar om kontaktuppgifter till svenska nötköttsexportörer.