Nyhléns Hugosons köper Änge Chark

Magnus Nilsson VD Nyhléns Hugosons

Nyhléns Hugosons tar från 1 januari över det jämtländska företaget Änge Chark.

– Vi är glada över att ha kommit överens om en försäljning till Nyhléns Hugosons. För oss var det viktigt att hitta en ny norrländsk ägare som vill verka långsiktigt för en fortsatt utveckling av företaget och verksamheten i Änge.

– Änge Chark är ett starkt varumärke i Jämtland med omnejd och ett välskött och anrikt företag som är uppskattat av både kunder och konsumenter. Vi ser en fortsatt potential att utveckla kunderbjudandet och öka produktionen av lokalproducerad kött och chark, men även nya möjligheter att stärka samarbetet med de jämtländska bönderna, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons.

Änge Chark grundades 1934, har åtta anställda och en omsättning på cirka 21 miljoner kronor. Änge ligger i Offerdal, cirka fem mil nordväst om Östersund. Platschef vid fabriken blir från årsskiftet Daniel Kock nuvarande delägaren Daniel Kock.