Atria får ny vd i Sverige

Jarmo Lindholm blir ny vd för Atria i Sverige efter Tomas Back. Jarmo Lindholm kommer närmast från rollen som vd för Atrias ryska verksamhet. Dessförinnan arbetade han som marknadsdirektör för hela koncernen och kommersiell direktör för Atria Finland. Han börjar sin nya tjänst den 1 januari. Samtidigt kommer Atria att strukturera om sin verksamhet i Skandinavien och Sverige blir ett eget affärsområde. Atria Scandinavias nuvarande vd Tomas Back får en ny roll som finansdirektör (CFO) och vice vd för Atria Plc samt det övergripande ansvaret för Atrias danska verksamhet. Inom Atria Scandinavia finns bland annat varumärken som Lithells, Sibylla, Pastejköket och Lönneberga. Bolaget har ca 1 000 anställda, nio produktionsanläggningar och en omsättning på ca 3,5 miljarder svenska kronor. Den börsnoterade finska koncernen Atria Group har 4 715 anställda och en omsättning på ca 12,5 miljarder.