Lussekorv ska lyfta julen

Foto: Pressbyrån

Från och med idag, den 1 december, lanserar Pressbyrån en ny julprodukt i sina kiosker, en korv med lussekatt istället för vanligt korvbröd.

– Så här inför jul så är det ju just traditioner som står i fokus. Vi tycker alltid att det är roligt att utveckla sortimentet och ta fram nya produktinnovationer. Inför jul ville vi utmana det juligaste vi har, lussekatten, säger Lennart Schultz, marknadschef Pressbyrån till Dagens Handel.

Lussekorven är precis som namnet antyder en kombination mellan korv och lussekatt. Fredrik Edin, produktchef för snabbmat på Pressbyrån, tycker att korv och saffran är en utmärkt kombination.

– Eftersom Lussekatten har en söt, briocheliknande smak går den väldigt bra ihop med just varmkorv. Kanske väljer man att addera traditionella korvtillbehör, men själv tycker jag den ska avnjutnas i sin enkelhet, säger han.