Schyffert diskuterar köttkonsumtionen

Bild: Henrik Schyffert / Köttets Lustar
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

På torsdag är det premiär för den nya TV-serien Köttets Lustar. Komikern Henrik Schyffert ska i serien ”se över sitt liv som köttätare” och kommer bland annat att skaffa två griskultingar som han föder upp hemma i sin lägenhet i Stockholms innerstad – för att sedan i slutet av serien slakta dem.

– Jag fick uppdraget att om jag kunde lära känna två grisar, låta dem bo hemma hos mig, låta dem växa upp, och sedan döda dem, och äta upp dem, då har jag rätt att vara köttätare. Om jag inte klarar av det, då ska jag faktiskt inte hålla på med det där. Det finns jättebra alternativ, säger Henrik Schyffert till TT.

Schyffert, som också är jägare, även besöka en ekologisk och en konventionell grisproducent och praktisera på ett slakteri. Han kommer även göra intervjuer med experter, opinionsbildare och forskare. Serien består av tre delar med start på torsdag 7 december, kl 21 i SVT1.