Toppbetyg för Scans julskinkor

Scans julskinkor fick höga betyg i Aftonbladets årliga julskinketest. Bland totalt 18 testade julskinkor var Scan Gourmet Julskinka den enda som fick fem plus. Bland omdömena finns ”en vacker skinka med perfekt fettrand, bra sälta och torr på ett positivt sätt, en riktig superskinka”. Näst högsta betyget fick Scan Julskinka av Svensk Rapsgris.

– Det är fantastiskt roligt att våra julskinkor och deras höga kvalitet prisas i en av Sveriges största tidningar. Både Gourmet och Svensk Rapsgris är julskinkor vi har tagit fram med stor omsorg. Vi hoppas att de bidrar till att göra julen ännu godare för våra kunder i år, säger Per Dalborg, kategorichef för Rött Kött på Scan.

I år gjordes testet av fyra deltagare: Maria Forshufvud, VD på Svenskmärkning, Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, Johan Gunnarsson, Aftonbladet Söndags matredaktör samt Stefan Ekengren, köksmästare på restaurang Hantverket i Stockholm. Julskinketestet var ett blindtest som publicerades i Aftonbladet i söndags.