Hederspris till Jon Randow och Korvhantverk

Den svenska Korvakademien har i år beslutat att ge sitt hederspris till Jon Randow och företaget Korvhantverk i Stockholm. Motiveringen till priset lyder:

Med ett brinnande intresse för riktig mat i allmänhet och korv i synnerhet har Jon Randow skapat Korvhantverk, som från början till slut är en mans verk. Med hjälp av en egen unik metod tillverkar han idag korv helt utan tillsatser. Istället används naturliga mjölksyrabakterier, som ger hållbarhet. En korvgärning som inger respekt och redan i många sammanhang har väckt stor beundran för det fantastiska hantverket. Korvhantverks korvar har flera gånger fått guldmedalj vid SM i Mathantverk och dess bättre är det bara början. Jon Randow jobbar vidare med att utveckla sin mjölksyrametod till att även kunna användas för emulsionskorvar (varmkorv, falukorv etc). Han arbetar också med lufttorkade och kallrökta korvar.

Årets Korvfestival äger rum 10-11 mars på Factory i Nacka Strand utanför Stockholm.