Bjuv får nytt livsmedelscentrum

Peter Odemark, styrelseordförande för Findus Sverige

Foodhills tar över Findus anläggning i Bjuv från den 1 mars och bygger ett innovativt livsmedelscentrum för produktion av framtidens mat. 
– Vi vill realisera Findus tankar om att göra Bjuv till matens Silicon Valley. Vår vision är att bli ledande i Europa på system för cirkulär livsmedelsproduktion och bidra till en hållbar global utveckling, säger Foodhills ordförande Bengt Persson.

Foodhills bedömer att det nya centret kan skapa minst lika många nya jobb som Findus sysselsatte vid nedläggningen. Avtalet öppnar också för ett framtida samarbete mellan bolagen.

– Vi kommer från start att samarbeta inom forskning & utveckling, cirkulära matkedjor och fryslager och vi arbetar gemensamt för ytterligare samarbeten, säger Peter Odemark, styrelseordförande för Findus Sverige.

Foodhills kommer att göra omfattande investeringar i Bjuvanläggningen och bjuda in andra aktörer. Bakom projektet står även Bjuvs kommun och Region Skåne: 
– Att Foodhills nu bygger en anläggning i Bjuv är inte bara bra för kommunen utan också för Skåne och för Sverige. Det ger ökad sysselsättning, stärker självförtroendet och ökar konkurrenskraften i svensk livsmedelsproduktion, säger Lennart Svensson, regional samordnare i Region Skåne.