Bensinkedja serverar uppkäftiga burgare

Bensinstationskedjan Circle K lanserar tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK ett nytt koncept, ”Håll käften”-burgare, förkortat HKB, på alla sina 295 stationer runt om i hela landet. KÄK grundades av barndomsvännerna Petter Alexis Askergren (Petter), Oskar Jakobsson och Dimman Anastasopoulos och den första restaurangen öppnade vid Hornstull i Stockholm 2013.

— Burgartrenden är fortsatt stark i Sverige och tillsammans med Circle K så kan vi nu erbjuda riktigt bra burgare längs de svenska vägarna, säger Petter Alexis Askergren.

Namnet ”Håll käften”-burgare (HKB) är ett uttryck som beskriver hur det känns när man exempelvis hälsar på hos någon som har ett helt nyrenoverat snyggt kök, då är det ett ”Håll käften”-kök. HKB-burgaren är gjord på 140 gram svenskt nötkött och sous vide-tillagad.