Kryddföretagen Kockens och Culinar blir ett

Kryddföretaget Kockens AB kommer från och med i höst att gå upp i Culinar Sverige AB.

Det är styrelsen i koncernen Sveriges Stärkelseproducenter Förening som tagit beslutet om att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB. Det innebär att Kockens AB upphör som bolag och att all utveckling och satsning av varumärkena Kockens och Lailas från och med i höst att ske i Culinar Sverige AB. Målsättningen med förändringen är att skapa en enklare struktur och samla all kompetens och på så vis ytterligare förfina och förbättra företagets kunderbjudande och service inom industri, dagligvaruhandel, restaurang och storhushåll. 

Fortsätt läsa ”Kryddföretagen Kockens och Culinar blir ett”

Höga matpriser bakom minskad köttkonsumtion

Efter två år av ökningar minskade totalkonsumtionen av kött per capita med 1,7 procent under 2023. De höga matpriserna ses som den största förklaringen. 

Den svenska marknadsandelen för kött landade på 70 procent vilket är på samma nivå som 2022. Den totala köttproduktionen minskade med 1,4 procent samtidigt som importen och exporten minskade med 1,2 respektive 1,8 procent.

Fortsätt läsa ”Höga matpriser bakom minskad köttkonsumtion”

Signal & Andersson tar över Rybergs Charkuteri

Frederick Andersson, Signal & Andersson, blir nu även vd på Rybergs i Uddevalla

Konkurshotade Rybergs Charkuteri i Uddevalla räddas genom att Signal & Andersson Charkuterifabrik AB i Göteborg nu tar över ägandet. 

Genom övertagandet från Signal & Andersson blir Rybergs charkuteri med cirka 20 anställda även systerbolag till AJ Dahlbergs Slakteri. Rybergs kommer drivas vidare i nuvarande lokaler i Uddevalla. Samtliga recept kommer återställas till originalrecept med nöt och fläskkött från AJ Dahlbergs slakteri i Brålanda.

Fortsätt läsa ”Signal & Andersson tar över Rybergs Charkuteri”