Krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman vann igår kväll Cajsa Warg-priset för sin kokbok Solen och är därmed 2025 års bästa kokbok.

Albin Wessman och Adam Dahlberg.
Fortsätt läsa ”Solen årets bästa kokbok”Krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman vann igår kväll Cajsa Warg-priset för sin kokbok Solen och är därmed 2025 års bästa kokbok.

Albin Wessman och Adam Dahlberg.
Fortsätt läsa ”Solen årets bästa kokbok”Bara två av tio svenskar tar en lunchpaus på mer än 45 minuter. Samtidigt värderar många lunchstunden högt som en viktig paus för energi, återhämtning och gemenskap på jobbet.

Lagen om förbud mot otillbörliga handelsmetoder, LOH. har haft en del positiva effekter, men fortfarande förekommer det att den trotsas. Livsmedelsföretagen efterlyser nu starkare lagstiftning för att skapa en rättvis och hållbar livsmedelskedja.

Rasmus Bäckström, näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen.
Fortsätt läsa ””Starkare lagar mot LOH behövs””Saltets påverkan på kroppen kan vara större än vi tidigare trott, det visar en ny studie från Hjärt-Lingfondens forskningssatsning SCAPIS.

98 produkter tävlade i charkuteriklasserna vid SM i Mathantverk som avgjordes i Skellefteå den 9 –10 oktober.

Joakim Lindahl och Per Jonsson, Vänna Gårdskött.
Fortsätt läsa ”Isterband vinnande hantverk”Regeringen har beslutat om en ändring i djurskyddsförordningen som gör det möjligt att använda virtuella elstängsel.

Protos lanserar en ny betalningsmodell för nötkött på Gotland. Den nya modellen – Smak av Gotland – innebär en höjning med + 15 kr/kg, motsvarande + 31 procent.

Idag lanserar Scan Sverige en ny tillväxtnotering för sina levererande lantbrukare med nötdjur. Den nya högre noteringen är en del av bolagets långsiktiga satsningar för att skapa tillväxt och öka den svenska köttproduktionen.

Jakobsdals Charkuteri tar från våren 2026 över försäljningen i Sverige av norska Grilstads produkter. Detta efter att Grilstad beslutat lägga ner sin produktion i Östersund.

Magnus och Hans Pettersson, ägare av Jakobsdals Charkuteri i Göteborg.
Fortsätt läsa ”Jakobsdals tar över efter Grilstad”Eriksons Chark AB i Nossebro utsetts till Årets Företagare år 2025 i Västra Götaland. Syskonen Cecilia, Gustav och Linus Erikson äger och driver företaget i fjärde generationen. Hur det kändes att få priset, Cecilia…?

Cecilia Erikson. Foto: Tobias Malmberg
Fortsätt läsa ”Eriksons Chark årets företagare”