Signal & Andersson tar över Rybergs Charkuteri

Frederick Andersson, Signal & Andersson, blir nu även vd på Rybergs i Uddevalla

Konkurshotade Rybergs Charkuteri i Uddevalla räddas genom att Signal & Andersson Charkuterifabrik AB i Göteborg nu tar över ägandet. 

Genom övertagandet från Signal & Andersson blir Rybergs charkuteri med cirka 20 anställda även systerbolag till AJ Dahlbergs Slakteri. Rybergs kommer drivas vidare i nuvarande lokaler i Uddevalla. Samtliga recept kommer återställas till originalrecept med nöt och fläskkött från AJ Dahlbergs slakteri i Brålanda.

– Jag blev personligen ledsen när jag fick höra nyheten om att Rybergs hamnat på obestånd och har sedan dess arbetat aktivt för att finna en lösning för att driva den välrenommerade charkuterifabriken vidare. Vi kommer fortsätta att värna om Rybergs kunder i närområdet, men hoppas att goda korvklassiker som Uddevallare, Lysekilare och Dalslanskorv på sikt också finner kunder i hela landet. Viktigt blir nu att återställa alla recept till original då vi vet att företaget tidigare gjort vissa förändringar då det varit brist på nöt och fläskkött, en brist som inte kommer finnas med oss som ägare, säger Frederick Larsson, vd på Signal & Andersson, AJ Dahlbergs Slakteri och nu även på Rybergs Charkuterifabrik. 

Även Staffan Karnå, konkursförvaltare är lättad över att Rybergs nu kommit på fötter igen. 

– Vi har prioriterat att hitta en köpare med de muskler och den kunskap som behövs för att driva Rybergs vidare, det gläder mig att vi lyckats med det. Att denna lösning innebär att företaget och arbetstillfällena blir kvar i Uddevalla är gynnsamt för alla fordringsägare, säger han.

Rybergs Chark grundades 1885, företaget har i nuläget cirka 20 anställda och producerar cirka 1500 ton charkuterier per år.