Gourmet Food lanserar premiumkött för handeln

Företaget Gourmet Food lanserar nu ett premiumkött för hemmakocken under varumärket Slakthusets. 

Gourmet Food har tidigare främst erbjudit premiumkött till de manuella diskarna, men väljer nu att gå ut i dagligvaruhandeln med styckat kött av, inledningsvis, nötkött. Framöver kommer man även att erbjuda lamm, kalv och vilt. 

– Fokus ligger på noga utvalda detaljer och till samma höga kvalitet som vi levererat till Stockholms mest ambitiösa krogscen i 40 år. Sortimentet varierar efter säsong och tillgång och väljs noggrant ut av våra kunniga inköpare. Allt vi sätter kniven i är vi stolta över, säger Lina Svanberg, vd på Gourmet Food.

Att varumärket fått namnet Slakthusets har att göra med att Gourmet Food startade och bedrev sin verksamhet i Slakthusområdet i Stockholm under 35 år. Idag sker detta i moderna lokaler i Jordbro. Slakthusets produkter finns tillgängligt i valda delar av dagligvaruhandeln sedan april. Gourmet Food är en livsmedelsimportör och restauranggrossist som grundades 1983 och är familjeägd i andra generationen. Företaget har kontor och lager i Stockholm och Göteborg.