Företaget Gourmet Food lanserar nu ett premiumkött för hemmakocken under varumärket Slakthusets.
Gourmet Food har tidigare främst erbjudit premiumkött till de manuella diskarna, men väljer nu att gå ut i dagligvaruhandeln med styckat kött av, inledningsvis, nötkött. Framöver kommer man även att erbjuda lamm, kalv och vilt.
– Fokus ligger på noga utvalda detaljer och till samma höga kvalitet som vi levererat till Stockholms mest ambitiösa krogscen i 40 år. Sortimentet varierar efter säsong och tillgång och väljs noggrant ut av våra kunniga inköpare. Allt vi sätter kniven i är vi stolta över, säger Lina Svanberg, vd på Gourmet Food.
Att varumärket fått namnet Slakthusets har att göra med att Gourmet Food startade och bedrev sin verksamhet i Slakthusområdet i Stockholm under 35 år. Idag sker detta i moderna lokaler i Jordbro. Slakthusets produkter finns tillgängligt i valda delar av dagligvaruhandeln sedan april. Gourmet Food är en livsmedelsimportör och restauranggrossist som grundades 1983 och är familjeägd i andra generationen. Företaget har kontor och lager i Stockholm och Göteborg.