Pärsons får ny plånboksförpackning

Scan Sverige har startat ett samarbete med förpackningsföretaget Mondi genom att ta fram en ny typ av plånboksförpackning för varumärket Pärsons produkter. 

Mondi:s plånboksförpackning är gjord med ett s.k. mono-material av termoplast, framtagen för att kunna återvinnas. Den ersätter den tidigare förpackningen, som inte gick att återvinna och som hade flera olika råmaterial.

– Det har varit ett rent nöje att jobba med Scan Sverige, som har mer än 100 års erfarenhet av ansvarsfull livsmedelsproduktion i Sverige. Under försöksprocessen har båda parter haft på samma tydliga mål: att hållbarhet som fokus skydda livsmedlet och utveckla en förpackning som är designad för återvinning, säger Helene Brynell, Regional Sales Nordic, Consumer Flexibles vid Mondi.

– Mondi’s plånboksförpackning kommer att användas till en mängd olika skivade produkter för Pärsons smörgåsmat, till exempel skivad skinka, salami och växtbaserade produkter. Vårt mål är att ha ett framåtriktat synsätt när det gäller förpackningshållbarhet och vi satsar på att ha till 100 procent återvinningsbara plastförpackningar i slutet av 2025. Vi jobbar hårt med att växla över till återvinningsbara mono-material, säger Eva Tiedman, Category Manager vid Scan Sverige.