Nu lanserar även Dafgårds en ny sorts hybridköttbulle med hälften nötkött och hälften grönsaker.
Den nya hybridköttbullen innehåller till hälften nötkött och till hälften grönsaker som morötter och broccoli. Enligt Dafgårds har den även en lägre fetthalt och är mer skonsam mot miljön jämfört med en klassisk nötköttbulle.
– Vi vill göra det enklare för familjer att äta mer grönsaker utan att kompromissa med smaken. Med den här köttbullen får vi en fantastisk möjlighet att kombinera det bästa av två världar: goda smaker och grönsaker. Vi hoppas att vår hybridköttbulle kan bidra till att barn i framtiden ska uppskatta grönsaker ännu mer, säger Frida Johansson, product manager på Dafgårds.
Hybridköttbullen produceras i Källby och ska ses som en del i Dafgårds målsättning att utveckla måltidslösningar som möter dagens behov av långsiktighet, hälsa och smakupplevelser.
– Vår hybridköttbulle har en saftig och balanserad smak som vi tror kommer uppskattas av både barn och vuxna. Den passar lika bra till vardagsmiddagar som till festligare tillfällen, säger Frida Johansson.