Niclas ska coacha kött och chark


Niclas Montelius

Niclas Montelius började i januari som butikscoach inom Coop Östra. Vad kommer du att göra på det nya jobbet?

– Jag kommer att ingå i ett team med fem andra butikscoacher och vi har vår olika expertområden inom öppna färskvaror. Vi kommer jobba för att ge butikerna rätt förutsättningar så de kan bli ännu bättre inom färskvaror. Mitt fokus kommer främst ligga på kött, chark och deli i de manuella diskarna, men jag hoppas också kunna bidra med matglädje, inspiration och att börja prata mer mat där ute.

Vad gjorde att du tackade jag till jobbet?

Jag vill börja med att lyfta Coop som arbetsgivare och lyfta på hatten för det varma välkomnandet som jag fått från dag ett. Att få jobba med färskvaror och försäljning i en coachande roll, i ett företag som vill bli ännu bättre, var väldigt lockande. Jag ser en stor potential i organisationen och i denna nyskapade roll har får jag möjlighet att dela med mig av de kunskaper och erfarenheter jag har samlat på mig sedan tidigare. Både vad gäller försäljning av kött och färskvaror men även varumärkesbyggande och affärsskapande sedan min tid som egenföretagare. Att driva eget är rätt ensamt ska jag säga. Jag har insett att jag kan springa väldigt fort själv, men för att springa långt krävs ett team. Senast kommer jag från företaget Vrakberget som jag grundat och drivit sedan 2022. Jag har också jobbat mycket med försäljning mot butik, samt varit butikschef inom Axfood en gång i tiden. Butikscoach är ju ett yrke som knappt funnits tidigare och i början kommer mycket att handla om learning-by-doing. 

Vad kommer du att göra den första tiden som butikscoach?

–  Först och främst lära känna bolaget med allt vad det innebär. Sedan är det dags att besöka butiker och praktisera på olika avdelningar i utvalda butiker. Vi behöver skapa oss en bild över nuläget för att sedan jobba fram en plan på hur vi kan bli ännu bättre inom de olika områdena.