Jakobsdals satsar på Medelhavet

Lufttorkade charkuterier har länge dominerats av importerade produkter – det vill Jakobsdals Charkuteri i Göteborg nu ändra på. 

– Vi har tagit fram ett unikt sortiment av lufttorkade charkuterier som tillverkas i Sverige. Det vill vi också visa upp på ett tydligare och mer tilltalande sätt genom att presentera sortimentet i en ny design, säger Frida Engström, marknadschef på Jakobsdals Charkuteri. 

Svensk lufttorkad chark är något Jakobsdals är i stort sett ensamma om att erbjuda, med den nya satsningen är målet att fler ska upptäcka det svenska alternativet. 

– Vi märker att de som upptäckt vårt lufttorkade sortiment uppskattar både smaken och vårt helhjärtade fokus på svensk råvara och tillverkning. Produkterna är utvecklade för att ta plats på charkbrickan, men passar minst lika på pizza, i en pastarätt eller till picknicken, säger Frida Engström. 

Jakobsdals lufttorkade sortiment består av produkterna: 

– Tryffelsalami
– Kallrökt skinka
– Tryffelmix
– Lufttorkad coppa
– Lufttorkad långlagrad skinka (minst 12 månader)
– Lufttorkad skinka (minst 9 månader)
– Lufttorkad tryffelskinka (minst 9 månader)
– Chorizo Salami