Knivolycka var inte arbetsmiljöbrott

Slaktaren som skar sig själv i benet på ett slakteri i Kumla var inte ett arbetsmiljöbrott. Nu läggs förundersökningen ner, skriver Närkes Allehanda.

Några dagar innan nyår skadade en slaktare på Närkekött i Kumla benet på arbetet. Han tappade kniven när han styckade kött och fick åka till sjukhuset i ambulans med en skärskada. Företaget inledde en utredning av händelsen som i första läget rubricerades som arbetsplatsolycka av polisen. Men nu meddelar åklagarmyndigheten att de lägger ner förundersökningen om misstänkt arbetsmiljöbrott. Åklagaren menar att det inte går att bevisa att företrädare för företaget har gjort sig skyldiga till brott.

Åklagaren tror inte att det går att få fram fler bevis som på ett avgörande sätt skulle kunna förändra utredningsläget.