Scan huvudpartner till Kocklandslagen

Scan har sponsrat Kocklandslagen i fem år och kliver nu upp som huvudpartner för kommande tvåårsperiod med siktet inställt på OS 2024 i Stuttgart. 

Målsättningen med Scans samarbete är att tillsammans med lagen lyfta svensk gastronomi, svenskt kött och det svenska kötthantverket. Samarbetet inleddes i januari och ska pågå fram till Culinary Olympics 2024. Juniorkocklandslaget förlägger alla träningar till Scans provkök och samarbetet kommer inkludera en rad olika aktiviteter så som produktutveckling, master classes och receptframtagning.

– Vi är jättenöjda över att Scan fortsätter att stötta lagen och det känns självklart att en så trygg, pålitlig och stabil livsmedelsaktör som Scan går in som huvudpartner. Vi ser fram emot ett givande samarbete nu när vi startar guldresan mot OS 2024, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.

Scan kommer även att bidra med råvaror till båda lagen framför allt i form av svensk gris, svenskt nötkött och svenskt lamm.

– Vår ambition med samarbetet är att vi tillsammans med lagen ska förmedla kunskap om svenska köttråvaror och höja stoltheten över det svenska mathantverket. Vi är supertaggade på kommande samarbete och att få följa med på resan och stötta lagen fram till OS i Stuttgart 2024, säger Camilla Zander, Marknadschef HKScan Foodservice.