Scan fortsätter satsa på mer grönsaker med Faluish och Pastejish


I januari förra året lanserade Scan lanserade sin produktkategori –ish med som innehöll hälften svenskt kött och hälften svenska grönsaker. Nu kommer ytterligare två produkter till ish-familjen, Faluish och Pastejish.

– Falukorv och leverpastej är några av våra mest populära produkter, därför känns det helt rätt att slå ihop det bästa av två världar – svenskt kött och svenska grönsaker. Vi har jobbat på att få fram den rätta konsistensen så att produkterna ska smaka som traditionell falukorv och leverpastej. Med satsningen vill vi göra det lättare för konsumenter att äta mer varierat utan att ändra på vardagsrutiner eller bekanta favoritrecept, säger Ann Baker, produktchef på Scan.

Scan Faluish innehåller Svensk Rapsgris och 47 procent svenska grönsaker. Bland grönsakerna finns morot, kålrot, potatis och lök. Faluish är helt allergenfri. 
Scan Pastejish innehåller svenskt fläskkött och 36 procent svenska kidneybönor. Den traditionella levern är utbytt mot just kidneybönor.

Vid Chark-SM i oktober 2016 fick Scan en hedersutmärkelse för den klimatanpassade kategorin samt sitt övergripande miljöarbete.