Jokkmokks korv ska erövra Sverige

Atria och Jokkmokks Korv & Rökeri har skrivit ett samarbetsavtal, snart kommer hela Sverige kunna ta del av Jokkmokks charkuterier.

– Vi har samarbetat med Jokkmokks sedan 2008. Nu tar vi ett steg vidare genom ett flerårigt avtal. Det innebär att vi tillsammans kan planera, investera och bygga för långsiktig tillväxt, säger Pontus Egnér, marknadschef på Atria.


Jokkmokks produkter är uppskattade och har bland annat åtskilliga gånger blivit svenska mästare vid Chark-SM. Samarbetet innebär att Jokkmokks Korv & Rökeri ska investera i utbyggnation och ny produktionsutrustning.

– Jag har drivit företaget sedan 1993. Det känns mycket bra att ta nästa steg i samarbetet med Atria som framöver kommer att ansvara för all marknadsföring och försäljning utanför vårt närområde. Vi kan fortsätta att fokusera på det vi gör bäst, det vill säga att tillverka charkuterier av mästerlig kvalitet, säger vd Magnus Kvickström.