Korvfestivalen står för dörren

Den 10-11 mars är det åter dags för den i Stockholm så uppskattade Korvfestivalen. Även den här gången är platsen Factory i Nacka Strand och det kommer att bjudas på massor av olika inslag där korven står i centrum. Bland annat blir det tävlingar, provsmakningar, prisutdelningar och korvskolor samt ett gediget scenprogram. I samband med Korvfestivalen delar arrangören Korvakademien även ut priser för att hedra personer och företag som ligger i framkant och varje dag gör ett hårt arbete för att få kärleken till korv att blomstra. Till exempel har man i år utsett Årets Korvprofil som i år blev Wiktor Olsson Chark i Blekinge. Företaget grundades 1948 och är idag en småskalig slakt, chark och gårdsbutik. Bengt Olsson (bilden) är son till grundaren och förser kunderna i Sveriges trädgård med prisbelönta svenska charkprodukter som korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta, kött av olika slag mm. Samtliga produkter tas fram på ett hantverksmässigt sätt med traditionsenliga recept utan tillsatser. Företaget har också tre korvbilar som besöker marknader och andra evenemang. Utmärkelsen kommer att uppmärksammas under Korvfestivalen.