Korv och våfflor i gräddig kombo

HKScan lanserar genom sitt varumärke Scan ett nytt koncept där en kombination av korv och våfflor står i fokus.

Idén till Waffle Dogs, som konceptet kallas, föddes efter diskussioner i HKScans provkök om hur man skulle kunna lyfta och utveckla ”korv med bröd”. Under ett möte med företaget Huski Chocolate presenterade Mathias Emilson, Concept & Customer Development/Head Chef på HKScan, idéen om att klona korv med bröd med en annan svensk produkt med anrika traditioner, våfflan. Våffeljärn med rundade stekplattor köptes in och olika våffelsmeter testades och den slutliga versionen blev en smet som gräddas runt Scans klassiska grillkorvar. 

– Jag är grymt stolt över vår Waffle Dog. Den är resultatet av ett väldigt bra teamwork både med Huski Chocolate, och internt med våra olika funktioner. Vi befinner oss i ”the era of co-labs” och det här projektet är ett bra exempel på hur man snabbt kan gå från konceptidé till lansering, säger Mathias Emilson.

Den första lanseringen skedde när Gröna Lund i Stockholm nyligen slog upp dörrarna till sitt Winter Wonderland. Mathias Emilsson berättar att tanken har varit att förnya korvkategorin och sättet som vi äter korv på. 

– Alla gillar ju både korv och våfflor så varför inte göra en kombo av dem…? Vi har inspirerats av corndogs, som ursprungligen är en amerikansk och numera asiatisk street food-tradition och sedan gjort en skandinavisk tivoliversion av den, säger han.

Scans Waffle Dogs kommer tll en början att säljas på Gröna Lunds Winter Wonderland, Kolmårdens Sagojul och genom Scans Korv & Carve-hubbar i Åre, Sälen och Vemdalen.