Caldic bygger ny anläggning i Malmö 

Caldic Ingredients Nordic har tecknat ett avtal med fastighetsbolaget om att bygga en helt ny anläggning i Malmö.

Avtalet innebär att Caldic flyttar både fabrik och kontor med cirka 90 anställda till anläggningen i Fosie i östra Malmö som kommer att ha ytor på 10 000 kvadratmeter. Inflyttningen beräknas ske under hösten 2025. Caldic är en global aktör inom handel med specialingredienser till livsmedel, läkemedel, personlig omvårdnad och industriprodukter. Företaget har sitt huvudkontor i Rotterdam och cirka 4 000 medarbetare runtom i världen. Den nordiska verksamheten har huvudkontor i Malmö, fabriker i Knislinge och i danska Rödovre samt försäljningskontor i Danmark, Norge och Finland.

Investeringen omfattar cirka 264 miljoner kronor inklusive markförvärvet på 23 miljoner.

– Projektet är ett tydligt steg i vår fortsatta utveckling i Norden. Verksamheten startade här i Malmö 1923, då som AB R Lundberg, så vi har en mer än 100-årig historia i staden. Investeringen är ett tydligt bevis på det förtroende som finns, både för vår lokala organisation och Norden som marknad. Vi har ett team som kommer att skapa stor tillväxt även kommande år, säger Gustav Larsson, vd för Caldic Ingredients Nordic.

  • Vi är väldigt glada att kunna möta Caldics behov för att utveckla sin verksamhet vidare. Det kommer att bli en modern byggnad med höga krav på installationer, tekniska system och certifiering. För Wihlborgs är det viktigt att även fastigheter för industri och produktion har höga hållbarhetsambitioner, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.