Svensk gård blir klimatcertifierad

Börstorps Slott utanför Mariestad är på väg att bli en av få klimatcertifierade nötköttsgårdar i Europa, skriver Ekoweb.nu. Ejmunds Gård på Gotland, som är klimatcertifierade enligt Sigill och var först i Sverige med en klimatcertifiering för nötköttsproduktion, men nu är alltså snart ytterligare ett företag klimatcertifierat på köttsidan, det första som även är KRAV-certifierat.

– Vi har en KRAV-certifierad nötköttsproduktion med cirka 400 djur och är även naturbetescertifierade. Klimatcertifieringen passar jättebra in i vårt koncept. Vi säljer köttlådor och vi har en enorm efterfrågan på köttet och det säljer sig självt. Våra kunder finns i närområdet, men även i Göteborg och Stockholm. Vi har satsat på ett kvalitetskött som är hängmörat i 14 dagar, säger Annica Eriksson som tillsammans med Björn Dierks äger och driver Börstorps Slott.