Nyheter på mackan från Pärsons

Halmstadsalami, en av nyheterna från Pärsons

HKScan lanserar under sitt varumärke Pärsons ett nytt sortiment av smörgåsmat. Det är fem produkter där både nya tunna skivor och två nya vegopastejer ingår.

– Årets nyheter speglar flera trender där vi ser att konsumenten i växande grad dels efterfrågar lite lyxigare produkter som till exempel salami och lufttorkad skinka även som smörgåsmat, dels fler riktigt goda vegetariska alternativ, säger Eva Tiedman, kategorichef vid HKScan Sverige. 

Produkterna är:

Kyckling Fajita 150 g: tunna skivor av kycklingfilé med mild mexikansk kryddning.

Chorizo 160 g: tunna skivor lufttorkad korv med klassisk spansk kryddning bl a paprika, chili och vitlök.

Pärsons Deliskivor: en hyllning till Pärsons ursprung och hemstad Halmstad.

Halmstadsalami 120 g: en milt alspånsrökt salami med smak av bland annat vitlök, peppar och koriander som fått mogna i fem–sex veckor i klimatkammare.

Pärsons Vegopastej: Två krämiga och veganska pålägg baserad på vita bönor (40 procent) och berikad med järn och vitamin B12. Den ena pastejen har smak av skogssvamp (kantarell och Karljohan) och den andra av rostad vitlök och chili. Samtliga nyheter finns nu ute i butik.