Kött & Chark – nytt nummer ute nu!

I nummer 4 av tidskriften Kött & Chark ligger fokus i hög grad på korv, detta av svenska folket så älskade livsmedel som aldrig tycks tappa i popularitet. 

Vi har bland annat gjort ett nedslag hos det jämtländska och korvtillverkande företaget Trångsvikens Chark som genom ett nytt ägarskap nu ser framtiden an med ny tillförsikt. Och i Stockholm har den nya restaurangen Banger öppnat där personerna bakom både vill hedra den svenska korvkiosken och samtidigt flytta in korven i värmen. Vi berättar också om den nyligen genomförda Korvfestivalen som aldrig varit större, men också om att man i Småland faktiskt också startat en alldeles egen Korvfestival, närmare bestämt i Hagshult söder om Jönköping. 

Ett annat inslag i månadens tidning handlar om utmaningen med att rekrytera kompetent arbetskraft till branschen.  En plats där man aktivt försöker komma till rätta med detta är Haninge där kommunen numera driver ett Jobbspår i samarbete med Arbetsförmedlingen och den lokala kött- och branschen. Målsättningen är både att ge deltagarna en anställning och samtidigt lösa företagens behov av arbetskraft.

Detta och mycket mer kan du läsa om i det senaste numret av Kött & Chark. 

//

Mer om Kött & Chark:

Tidigare nummer går att läsa digitalt på www.kottchark.se.

Klicka här om du vill börja prenumerera på Kött & Chark!