Underhållaren och komkern Johan Wester ska vara konferencier under Kött & Chark-SMs bankett 17 oktober, hur känner du inför uppdraget?
– Det ska bli superroligt, jag har väldigt lätt för att bli engagerad i nya branscher, få kunskaper och träffa folk så jag kommer att gå in i detta med stor entusiasm och nyfikenhet.
Har du haft någon kontakt med kött- och charkbranschen tidigare?
– Inte så konkret kanske, men jag är mycket intresserad av både mat och samhällsfrågor och det har man ju egentligen omkring sig hela tiden, vare sig det handlar om lantbruk, klimatet eller djurens väl och ve. Klimatfrågan går ju heller bara inte att ducka för idag, det vore respektlöst om vi inte tänkte och agerade hållbart och funderade över vår egen livsstil.
Är du en stor konsument av kött och chark?
– Både och. Främst av klimatskäl så har jag lagt om mitt köttätande en del de senaste åren och äter mindre av det idag. Men när jag gör det så väljer jag kött som jag vet håller hög kvalitet och är producerat på bästa sätt, till exempel så har jag en egen leverantör i Virum i norra Småland som jag regelbundet köper köttlådor ifrån.
Vad ska du bjuda på 17 oktober?
– Jag kommer i första hand inte att vara där bara för att underhålla eller göra stand-up. Snarare handlar det om att få alla att trivas, se till att det blir kul och med ögon och öron, och lite från sidan, försöka hitta humorn som jag är säker på finns även i kött- och charkbranschen. Jag är också särskilt svag för nördiga facktermer så jag hoppas få lära mig några sådana också.
//
Fakta Johan Wester..
Yrke: komiker, filmproducent och entreprenör,.
Aktuell: Som konferencier under Kött & Chark SM-dagens 17 oktober.
Ålder: 56 år.
Bor: i Lund.
//