Orkla Foods Sverige introducerar en ny produkt i Felix-sortimentet, små köttbullar med nötkött och grönsaker.
Den nya köttbullen är en hybridbulle med kryddning precis som originalet, men med 34 procent grönsaker; morot, blomkål, palsternacka och kikärta. Köttbullen kombinerar en klassisk, välsmakande köttbulle med ett hälsosammare och mer hållbart innehåll.
- Vi behöver göra en resa där köttet går från att vara hjälten till att bli ett komplement. De gröna livsmedlen är framtidens hjältar. Med Felix nya köttbulle med grönsaker gör vi det enkelt att äta mer grönt, för vi vet att köttbullar är en av svenska folkets absoluta favoriträtter, säger Sandra Lindh, marknadschef för Felix på Orkla Foods Sverige.
Tillagningen av Felix små delikatessköttbullar med nötkött och grönsaker sker på Orkla Foods Sveriges anläggning i Eslöv, där även Felix övriga köttbullar tillagas. Orklabolagen leverar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll och äger varumärken som Grumme, Felix, Anamma, KronJäst och OLW. I Sverige har koncernen 3 000 medarbetare och 15 produktionsanläggningar för huvudsakligen livsmedel och hygienartiklar. 2022 omsatte Orklabolagen i Sverige knappt 11 miljarder kronor.